Atelier Kitty van Gageldonk

Tekenen en schilderen voor volwassenen

De cursus is bedoeld voor volwassenen die hun creativiteit willen ontdekken, artistiek gebruiken of verder ontwikkelen. Nieuwsgierige beginners en enthousiaste gevorderden stimuleren elkaar in een ontspannen sfeer. Mijn begeleiding is individueel en op het niveau van de cursist.

Nieuwe cursisten zonder teken- of schilderervaring geef ik eerst een basis cursus waarbij techniek en theorie aan de orde komt. Daarna kunnen zij meedoen met een opdracht of aan een eigen thema werken. Bij een opdracht staat steeds een beeldelement centraal, zoals lijn, vorm, kleur, compositie of textuur. Bij de tekenlessen onderzoeken we ook het gebruik van verschillende materialen.

Lesblokken en kosten

Volwassenen werken in lesblokken van 15 lessen waarbij ik 2 lesblokken geef per jaar. De lesblokken starten in september en in januari. Een cursusjaar wordt afgesloten met een gezamelijke expositie in mijn atelier. De kosten zijn € 180,00 per blok. Dit is dan exclusief materialen maar wel met koffie of thee en een koekje. Betaling in termijnen of tussentijds instappen is geen probleem.